Waarom Sinterklaas nooit koude voeten heeft

Auteur(s): 
Annemieke Pecht
uitgever: 
Clavis
jaar: 
2013

Sinterklaas komt aan in de haven waar Stinkie woont. Stinkie is een lieve straathond die in een vuilnisemmer woont. Als Stinkie hoort dat de Sint alleen maar wat lekkers brengt als je je schoen zet, is hij eerst heel verdrietig. 

Maar wanneer hij vlakbij zijn vuilnisemmer de allermooiste schoen vindt die hij ooit gezien heeft, zet Stinkie dolblij voor de eerste keer in zijn hondenleven zijn schoen. Uiteindelijk blijkt het niet zomaar een schoen te zijn, maar de verloren pantoffel van .... Sinterklaas zelf. Zo krijgt Stinkie niet alleen wat lekkers maar ook een nieuw baasje dat de allermooiste pantoffels van de hele wereld heeft.

Een mooi sprookjesachtig verhaal over Sinterklaas en een lieve straathond.

 

Recensie

Straathond Stinkie hoort dat Sinterklaas dit jaar aanmeert in zijn woonplaats. En dat iedereen zijn schoen mag zetten. Maar hoe moet Stinkie zijn schoen zetten? Honden hebben geen schoenen. Wanneer de Pakjespieten een schoen verliezen is Stinkie blij, want nu kan hij ook een schoen zetten. Deze schoen blijkt de pantoffel van Sinterklaas te zijn. Als dank voor het zorgen voor die pantoffel, mag Stinkie voortaan bij Sinterklaas en de Pieten blijven wonen. En Sint heeft nooit meer koude voeten. Modern sinterklaasverhaal dat zeker in een behoefte zal voorzien en kleuters zal aanspreken. Het is voorzien van wat naieve kleurenillustraties in een gemengde techniek van o.a. waterverf en collage, in vrolijke kleuren tegen een nachtelijke achtergrond, die merendeels dubbele pagina's beslaan. Ze vullen het verhaal aan. De ca. drie- tot tienregelige tekst, gedrukt in een duidelijke schreefloze letter, laat zich goed voorlezen. Het einde is wensvervullend en weinig verrassend. Een bruikbaar boek dat het in de sinterklaasperiode goed zal doen. Op het blauwe omslag staat Sinterklaas met Stinkie in zijn armen. Vanaf ca. 4 jaar.

Stefan Rovers

ISBN: 
9789044815771